Telen met liefde en passie voor het vak

We kweken onze hortensia’s met veel liefde en aandacht. Wil je hierover meer weten?

We kunnen ons niets mooiers voorstellen dan werken met hortensia’s. Een levend product, de grillen van de natuur en de enorme veelzijdigheid in kleuren en soorten.

Ruim 40 jaar passie voor het vak

We kweken onze hortensia’s met veel liefde en aandacht

Al zo’n honderd jaar geleden verbouwde de familie Van Schie fruit en bloemen in het Westland. Toch had Sjaak van Schie in 1980 niet kunnen bedenken dat zijn bedrijf tot het huidige formaat zou uitgroeien op het gebied van hortensia's.

Portugal

De oorsprong van onze hortensia's ligt in Portugal, op ons bedrijf in Pegões. Daar staan alle moederplanten. Met veel liefde en aandacht verzorgen we deze planten. We plukken stekken van deze hortensia’s en steken de stekken handmatig in de aarde. Met de juiste klimaatomstandigheden, voedingsstoffen en watergift groeien ze uit tot prachtige planten.

De Hy-pe Hydrangeas vinden het fijn om te groeien onder de Portugese zon. Het duurt zo'n drie jaar tot de Hy-pe hortensia uit is gegroeid tot een volwaardige bloeiende plant. De plant heeft dus al een hele weg afgelegd voordat hij in handen komt van de consument. En wat zijn ze prachtig hè? Die hortensia’s van Hy-pe.

Wist je trouwens dat we ook eigen rassen ontwikkelen en deze toevoegen aan het assortiment?

Meer over Sjaak van Schie Neem contact op met Hy-pe