Grow your own Hydrangea

Heb je een Hy-pe Grow Your Own hortensia gekocht of gekregen? Lees dan hier meer over hoe je deze kunt verzorgen.

Beste plantenliefhebber,

Leuk dat je een Hy-pe Grow Your Own hortensia hebt gekocht of gekregen. Op deze pagina vind je meer informatie over hoe je deze hortensia het beste kunt poten en verzorgen. Als je dit met genoeg liefde en aandacht doet, ontpopt deze plant zich tot een prachtige hortensia met veel bloemen.

Succes met de opkweek en veel plezier van de hortensia.

Fleurige groet,

Team Hy-pe

 

BENODIGDHEDEN

  • Hy-pe Grow Your Own hortensia (halfwas plant)
  • Een border of pot met een gat in de bodem
  • Potgrond
  • Gieter met water
  • Schepje

STAPPENPLAN

1. Haal de hortensia uit de verpakking.
2. Optie 1: Wil je de plant in een pot plaatsen? Maak de kluit van de hortensia goed nat door deze te overgieten met water. Vul de pot met potgrond en maak een kuil om de kluit in te plaatsen. Giet daarna wat water in de kuil.
Optie 2: Poot je de hortensia in een border in de tuin? Maak dan een gat in de grond. Maak het gat twee tot drie keer zo groot en diep als de grootte van de kweekpot. Gooi het gat tot de helft vol met potgrond en spit dit goed door, zodat de potgrond vermengd met de ondergrond.
3. Plaats de halfwas plant in het gat en vul het gat met potgrond.
4. Druk de grond stevig aan, zodat de wortels zich dan goed kunnen ontwikkelen.

VERZORGINGSTIPS

  • Let op: als je de jonge plant in de volle grond hebt gepoot en er komt vorst, dek de plant dan af met acryldoek. Deze is te verkrijgen bij de tuinspeciaalzaak. Staat de plant in een pot, dan kun je de pot in de schuur zetten bij kans op vorst.
  • Geef de hortensia twee keer per week een beetje water. Het is belangrijk dat de grond van de hortensia altijd licht vochtig is. Als de bladeren slap hangen, weet je dat de plant dorst heeft. Geef niet te veel water, dan gaan de bladeren ook slap hangen ;)
  • Een hortensia staat het liefst op een plek in de halfschaduw (een plek waar de plant maximaal vier uur in de zon staat) of op een locatie met gefilterd zonlicht, bijvoorbeeld onder andere bomen of struiken.
  • Wil je de plant een energie boost geven? Geef dan één keer per jaar voeding aan de plant. Geef geen kunstmestkorrels, maar tuinturf, hortensiagrond of organische mestkorrels. Dit is te verkrijgen bij het tuincentrum.
  • Zijn de bloemen uitgebloeid? We adviseren je de plant na IJsheiligen (mei) te snoeien. Knip de takken tot net onder de bloem af. Dan geeft de plant later nieuwe bloemen.

 

 

Meer over MPS Meer over Terima Kasih Meer over WPS