Aandacht voor duurzaamheid

Bij de teelt van onze Hy-pe Hydrangeas is er aandacht voor duurzaamheid. Zo doen we ons best om de wereld een stukje groener te maken. 

Bij Sjaak van Schie staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Benieuwd naar hoe dit terugkomt in onze bedrijfsprocessen?

Aandacht voor duurzaamheid

Als kweker hebben we diverse certificaten in ons bezit en daar zijn we erg blij mee. Dit zijn de certificaten waar het onder andere om gaat: MPS-GAP, MPS Socially Qualified, MPS-ABC, Grasp en Product proof. Deze zijn toegekend door MPS. Tuinbouwondernemers krijgen deze MPS certificeringen als zij voldoen aan gestelde criteria die gericht zijn op verduurzaming. Zo maken we bijvoorbeeld gebruik van geïntegreerde gewasbescherming. Dat betekent dat we zoveel mogelijk gebruikmaken van biologische middelen.

Verder maken we bij de productie van onze Hy-pe hortensia's gebruik van een eb- en vloedsysteem bij de watergift van alle planten, op de locatie aan de Schenkeldijk. Dat betekent dat het water na de watergift wordt opgevangen, gefilterd en opnieuw gebruikt wordt. 100% van het water wordt gerecirculeerd.

Ook maken we bewuste keuzes bij het kiezen van verpakkingsmateriaal voor onze Hy-pe Hydrangeas. Tot slot kunnen klanten Hy-pe Hydrangeas inkopen bij Sjaak van Schie in een duurzame zeegras mand van het merk Terima Kasih. 


100% handsfree telen

Bovendien gaan we nog dit jaar het sorteren en afleveren van hortensia’s automatiseren met WPS. Met behulp van het WPS Plant Vision systeem worden de Hy-pe Hydrangeas per soort, hoogte en kleur beoordeeld en vervolgens via geselecteerde routes naar de diverse afleverstations getransporteerd. 

Tijdens dit proces wordt de data opgeslagen en verwerkt waardoor we nog betere selecties kunnen uit- en doorvoeren wat uiteindelijk ten goede komt aan de strenge kwaliteitseisen die we hanteren. Dit WPS systeem brengt ons meer flexibiliteit, inzicht in het afleverproces en zorgt voor de nodige besparing op arbeidskosten. Zo draagt dit bij aan de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers.

Meer over MPS Meer over Terima Kasih Meer over WPS